Родните олигарси няма да дадат и стотинка на държавата, заради „вратичка“ в данък лукс- с видео

0
danak lux
Милионерските яхти ще се скатаят от данък лукс

Skandalno.net Широко рекламираният данък лукс ще се окаже просто популистки ход, твърдят запознати. Антикризисната мярка се очаква да напълни хазната от налозите върху луксозни автомобили, яхти и самолети, притежание на българските олигарси.

Милионерите обаче ще се измъкнат от данък лукс съвсем законно. Оказва се, че скъпите им играчки всъщност не са тяхна лична собственост, а на фирмите им.

Несебърските олигарси братя Диневи притежават внушителна колекция от луксозни коли и яхти, на стойност милиони евро. Само че няма да платят никакъв данък лукс за тях, защото са регистрирани на техните

Братя Диневи- пари, коли, жени и яхти
Братя Диневи- пари, коли, жени и яхти

фирми. Автомобилите, сред които „Майбах”, както и доста от палатите на братята, по документи се водят на името на „Диневи груп”. Яхтите пък са собственост отново на тяхна фирма. На практика милионерите от Свети Влас няма да бъдат обложени с данък лукс.

Водосвет за самолетчетата на Чочо Несебърския
Водосвет за самолетчетата на Чочо Несебърския

Друг известен несебърски олигарх- Чавдар Александров също ще се измъкне от лапите на данъчните. Бизнесменът притежава яхта за няколко милиона евро, както и два частни самолета, които дава под наем. Черно на бяло, всичко е записано като собственост на фирмата му „Александров груп”.

Братята Маргини също ще се измъкнат от данък лукс. Сикаджиите притежават яхти и моторници, които са записани като служебни към хотелите им в Слънчев бряг. Безчетният им брой автомобили пък са регистрирани в офшорна фирма и също не попадат под удара на данък лукс.

Освен тези конкретни примери, почти всички олигарси у нас са следвали тази практика, съответно- нищо няма да платят. А конфигурацията на данък лукс отново е оставила вратичка за измъкване. Богатите нищо няма да платят на държавата.

Колите на братя Диневи са много и скъпи, но няма да бъдат обложени с данък лукс. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *