Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Родни хакери и политици учредяват пиратска партия

Протест в Полша срещу ратифицирането на АСТА

Бившият атакист Павел Чернев учредява заедно с хакери пиратска партия. Събитието е планирано за 11 февруари след големият протест против споразумението АСТА, което страната ни подписа преди дни.

Павел Чернев първи се изказа в подкрепа на създаването на пиратска партия у нас. Адвокатът – националист е председател на партия „Свобода”. Хакери дори предложили на бившия депутат да им предостъпи формацията си. Чернев участва в управата и на партия „Свобода за хората на народа”.

На 11 февруари пред НДК ще се проведе голям протест срещу ограничаването на свободата в интернет чрез споразумението АСТА. След митинга хората ще учредят пиратската партия, разказва Чернев.

От опозицията също скочиха срещу подписването на АСТА. „Атака” внесоха искане в пленарната зала страната да се откаже

Павел Чернев защити идеята за хакерската партия

от споразумението незабавно. „Сините” и БСП също реагираха гневно на подписването на пакта зад гърба на гражданите.

Според Павел Чернев, основаването на пиратска партия у нас е адекватна реакция срещу опитите на управляващите, оправдавайки се с международната спогодба, да наложат тотален контрол върху свободата в интернет.

Депутатът от БСП Петър Курумбашев предложи на икономическия министър Трайчо Трайков да празнува вече на 4 юли вместо на 3 март заради подписването на АСТА. Според „червения” народен представител споразумението може да се използва от МВР за арести за нелегално теглене на файлове, когато не могат да намерят друго оправдание да сложат белезниците на някой неудобен. Близо 2 млн. българи са регистрирани в двата най- големи торента у нас. Всеки един от тях е потенциален арестант, заяви Курумбашев.

Пиратски партии съществуват в редица държави – САЩ, Великобритания, Франция, Полша, Швеция, Германия и др. Шведските пирати дори имат двама представители в европарламента.

Министър Трайков за споразумението АСТА. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *