Резил! Министър Добрев призна, че управниците ни не можели да смятат

4

Шокиращото поскъпване на тока с още 3% е заради грешни предварителни сметки от ДКЕВР, каза изненадващо на брифинг в Народното събрание министър Делян Добрев. Той изчезна от парламента веднага след като Ангел Семерджиев обяви 13-те процента увеличение на тока и с това взриви залата и журналистите. Малко по-късно, когато из сайтовете се промъкнаха информации, че Добрев е „избягал, офейкал, покрил се, изчезнал“ и други синоними на изпаряването му от пленарната зала, той бе принуден да се върне и да се оправдае, че имал друга среща. Пред смаяните си слушатели обясни, че в ДКЕВР били объркали сметките. Те прогнозирали 300 мегавата нови ВЕИ мощности, обаче след това мощностите се оказали двойно повече. Аз още през април забелязах, че прогнозата им не е точна, но помислих, че ще се поправят, изцепи се министърът. На журналистически въпрос какво точно оскъпява толкова много токът, той обясни, че зелената енергия и грешните изчисления. И препоръча на хората от комисията да започнат да смятат по-точно.

Изказването му добави масло в огъня, след новината за 13-процентното увеличение. Обърканите сметки се изсипаха право на гърбовете на обикновените граждани, които през зимата със сигурност ще студуват.

Точно решението на ДКЕВР преля чашата на търпението на „матряла“. Веднага във Фейсбук започнаха да се организират масови протести срещу правителството. Очаква се още тази вечер разярени граждани да блокират кръстовища в София и в големите градове. Този път чашата преля, няма да ви оставим да ни унищожите, скандираха в нета българи, на които им писна да бъдат мачкани и унижавани. Тъй като се знае какво е отношението на премиера към уличните протести, нищо чудно да се появи на бял кон в ролята на бащица на нацията и да коригира трите процента. Тези дни германски журналист охарактеризира Борисов като единственият премиер, който когато види, че стачкуват срещу него, се присъединява към стачниците и започва и той да стачкува срещу себе си.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://www.youtube.com/watch?v=U_qoinFMMYs

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *