Ресторантьори отчитат спад в оборота заради забраната за пушене

2

С 20 до 30 процента е паднал оборотът на заведенията в София и вътрешността на страната от 1 юни, заяви шефът на съсловната организация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин.

 В бранша са в паника, защото са изтеглили кредити и нямат с какво да погасят вноските. Ако спадът продължи, някои заведения ще бъдат принудени да хлопнат кепенци. Сутрин кафенетата били празни, а по обяд тук-там се мяркал по някой клиент.

Заканата на непушачите, че ще напълнят кръчмите и ще заведат и децата си, не се е изпълнила. Няма наплив от семейства, които досега са се въздържали заради задимената обстановка. Рагин потвърди и слуховете, че хора ядат и бягат. Те влизали в заведението, поръчвали богато няколко ястия, оставяли едната чиния преполовена от приличие и излизали навън да палнат една цигара. След това потъвали в тълпата и разсеяно оставяли сметката неплатена. Не можем да сложим по един сервитьор до всеки, който иска да пуши, оплака се Рагин. Не е културно и да искаме парите предварително, сякаш във всеки клиент виждаме потенциален крадец. Това ще доизпразни заведенията, хората ще се обидят, допълни той.

Засега от кризата в бранша не са пострадали единствено заведенията по морето. По простата причина, че те са на открито и в тях се пуши. В хотелите пък има забранителни табели, но никой не може да нахлуе в стаята ти, за да провери пушиш ли. Морските заведения ще усетят кризата чак през есента.

Пушачи срещу непушачи. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Държави от Европа започват да омекотяват мерките срещу тютюнопушене. И те бяха тръгнали така рязко със забрани, видяха, че няма ефект и облекчиха режима. Франция, Германия и Италия,а сега и Швеция вече са с по-лек режим за пушене – там има места само за пушачи и места за непушачи.това за което настояваме и ние всеки да си знае заведението и край на споровете.

  2. когато едно управление реши да въвежда някакви забрани трябва добре да прецени дали самото то може да ги спазва.дори и в най смелите си фантазии не мога да си представа Бойко Борисов и неговите министри наредени на тротоара пред някой елитен ресторант с цигари в ръка и то на адски студ през зимата.след като те не могат да го направят нека не заставят да се изпълнява от обикновенните граждани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *