Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Рекордна инфлация през 2011

inflaciqРекордна инфлация през 2011 предвиждат икономическите експерти. Лавинообразното увеличение на цените на тока, водата и храните ще стопи още повече доходите на населението. През тази година българинът рязко ще обеднее.

Още в първите дни на 2011 стана ясно, че до два месеца цената на хляба ще се увеличи с 20%. Земеделският министър Мирослав Найденов се опита да успокои хората, че скокът ще е едноцифрен – 9%, но прогнозата му няма изгледи да се сбъдне. Олиото в момента се продава за 3 лева на литър, като към средата на годината се очаква да скочи на 5 лева.

Стандарт "Стара планина" доведе до поскъпване на всички местни продукти

Стандарт "Стара планина" доведе до поскъпване на всички местни продукти

Въведените стандарти „Стара планина” за месни и млечни продукти доведе до увеличение на цените и в този отрасъл. Така и не стана ясно кой контролирали качеството на този вид храни, но цените им необратимо скочиха. През тази година се очаква да се въведат още стандарти – на първо време във винарството.

Положението обаче не само у нас е толкова отчайващо – в световен мащаб цените ще поскъпнат значително. За българите обаче това е

Токът скача с 5 % заради миналогодишната инфлация

Токът скача заради миналогодишната инфлация

сериозен проблем, като се има предвид, че 40% от доходите ни отиват за храна.

След месец, цената на водата отново ще се вдигне, като увеличението ще бъде най- голямо в София и Пловдив. В средата на годината пък, токът отново ще поскъпне заради инфлацията през миналата година.

И докато инфлацията стопява доходите на българина, държавната хазна ще трупа сериозни суми от ДДС- то на скъпите продукти.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Рекордна инфлация през 2011

  1. гневна - възмутена Отговор

    13.01.2011 в 7:34

    Ще стане олиото 5лв., а зехтина е 6лв ще готвим с зехтин,и е по здравословно, а олиото от 5лв. ще бъдат принудени -производителите , и тяхните,семейства , и приятели , сами да си го ЯДЪТ.Г-ДА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *