Рекорд! Биби и Полди се развеждат след 115 годишен брак

2

Дългогодишната брачна двойка костенурки Биби и Полди се разделили за ужас на гледачите си. Причината била, че Биби вече не харесвала Полди и започнала да се оглежда за нещо по-свежо и по-младо.

Тя до такава степен се изнервила, че го блъскала с крака, а в изблик на ярост един ден отхапала част от корубата му. Гледачите се принудили да преместят разлюбения съпруг в друга клетка, преди жена му да забие зъбите си в гърлото му. Двете костенурки са в зоопарка на Клагенфурд от 36 години, а там пък дошли като семейна двойка от Базел.

Общо двамата прекарали 115 години и имат деца, които отдавна са хванали своя път по други зоологически градини. Полди бил много тъжен в своята клетка. За сметка на това Биби цъфтяла, че се отървала от него, след като прекарали заедно целите си младини. Загрижени ветеринари се опитали да сдобрят сърдитата двойка, направили почти истинска брачна консултация, съветвайки се със свои колеги от цял свят, но не постигнали никакъв резултат. Биби продължавала да се цупи и за показва зъби на Полди, с когото в ранното си детство били само приятели.

Според учени животните не са моногамни и двойките се събират само, за да създадат поколение. Дългогодишната привързаност между двете костенурки била извън правилата на природата и у Биби се събудил инстинктът з търсене на нов мъжкар. От зоологическата градина обаче са в потрес откъде да й намерят друга мъжка гигантска костенурка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *