Реклама на световния гигант „Икеа“: Не пускайте децата си в „Слънчев бряг“

1

Западноевропейските тийнейджъри обожават Слънчев бряг
Западноевропейските тийнейджъри обожават Слънчев бряг

Реклама на световната марка мебели „Икеа” , предназначена за клиентите в Дания, се изгаври с родния морски курорт Слънчев бряг. Във видеото родители съобщават на дъщеря си, че е прекалено малка за българския курорт. Тийнейджърката се вбесява и започва да блъска кухненските шкафове, но не успява да ги строши.

Рекламата всъщност се излъчва в Дания от една година, но едва сега нашумя и у нас. Внушението, че Слънчев бряг не е добро място за почивка на ученици, жегна хотелиерите и те се обединиха около кампания за изчистване на репутацията на скъпия курорт.

Слънчев бряг е изключително популярна дестинация сред тийнейджърите от Скандинавието и Великобритания, а наскоро стана ясно, че германските абитуриенти

Пияни германки веят цици из нощен Слънчев бряг
Пияни германки веят цици из нощен Слънчев бряг

предпочитат родния Лас Вегас пред Майорка. За съжаление на българските предприемачи, налели милиони в лъскави хотели и тузарски дискотеки, курортът се сдоби с мрачната слава на алкохолна дестинация № 1 в Европа. Идеята да привличаме богати чужденци, които да пръскат спестяванията си в Слънчев бряг, не успя да се реализира. В курорта се оформиха две основни групи посетители – пенсионери, които закупуван пакети all inclusive и не излизат от хотелите, така че на практика не харчат за нищо друго… И в разгара на сезона – ученици, които пръскат пари само за алкохол и дюнери, тъй като все пак разполагат с ограничен бюджет.

Но Слънчев бряг си остава най- разпознаваемият за чужденците курорт. Макар и да няма добро име, западноевропейските тийнейджъри няма да престанат да идват – сега и те си имат кътче, където могат да се наливат, без никой да им иска лични документи. Липсата на контрол обаче понякога води и до тежки инциденти, дори и до смъртни случай заради препиване. От друга страна, идеята за въвеждане на вечерен час пък ще убие много по- бързо туризмът в Слънчев бряг, отколкото лошият  му имидж. Стратегията, ако изобщо някога е имало такава, за развитие на курорта някъде е сгрешена. Въпросът е – дали да се задоволим с определието „алкохолна дестинация №1“ или да се опитаме да променим посоката.

Рекламата на Икеа, антиреклама за Слънчев бряг. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Според мен, тази реклама е в полза на Слънчев бряг. Какво по хубаво, като видиш, че някой иска да купонясва там:)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *