Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Рекетират файтонджии по морето, двама изнудвачи вече са в съда

1000 лева на ръка, иначе не можеш да караш файтон в Слънчев бряг и да забавляваш курортистите. Това стана ясно от оплакването на двама собственици на конски сили и карети.

Силите на реда този път се задвижиха и пред съда ще застанат Христо Широков и Милю Петков, които били години в основата на рекета. Делото беше отложено през есента заради неявили се свидетели, а през януари – отново. Свидетелите се страхуват, защото Петков е бияч и лично ги е заплашвал с разправа със семействата им. Христо и Милю са обвинени, че през лятото на 2100 годна са изнудвали всички файтонджии да си платят по 1000 лева за правото да работят. Който не се съгласявал да даде сумата, бил преследван и тормозен и бизнесът му замирал. Били правени опити да се трошат файтони, да се подплашват коне и техните собственици. Всички от бранша треперели пред двамата изнудвачи, които твърдели, че от ръководството на курорта са упълномощени да следят за реда в конския бизнес. По-късно се оказало, че двамата са обикновени мошеници, а ръководството няма и представа за допълнителната такса.

В момента двамата изнудвачи са заплашени от глоба и до две години затвор.

Според хора от бранша те са налучкали една от най-доходните ниши, тъй като чужденците с охота давали по 20 лева да се разходят с файтон. При добри дни файтонджиите печелели по 200 лева на вечер, а друг път нито стотинка. Зависело от времето и най-вече от настроението на курортистите. Конските таксита се наемали привечер от семейства с деца, а нощем от компании, които скитали от бар на бар. Това лято се очаква в курортния комплекс да работят над 50 файтона.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *