Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Разярен глиган вилнее край морето

Ловците от с. Веселие след драматичния, но успешен излет

Ловците от с. Веселие след драматичния, но успешен излет

Ловците от дружината в село Веселие, община Приморско, дълго ще пресъздават в спомените си разигралата се драма при скорошен лов на дива свиня, а някои от тях вероятно ще я помнят за цял живот.

Див глиган

Див глиган

След неуспешна първа гонка, при която вместо прасета през пусиите преминават елен и кошута, решават да завардят „Брега“ – това е стръмен склон с гъста гора и множество храсталаци, в дъното на който протича дере. Идеята е на най-опитния ловец, 80-годишния Димитър Арабаджиев. Ветеранът твърди, че на няколко пъти е засичал огромен глиган по тези места. А на него всеки му има доверие. Заслужил си е авторитета в дружината с всеотдайност в лова и с точно око при стрелбата.

Скоро кучетата наистина вдигат животно, което се насочва към 28-годишния Стоян Василев. Ловецът стреля, но изглежда само ранява излезлия насреща му огромен глиган и разяреното животно с настръхнала четина се нахвърля върху него. Миг преди фаталния сблъсък се чува друг изстрел, от притеклия се на помощ Мариян Толчев. Слава богу, точен. Глиганът е повален, не се налага повече стрелба. А Стоян остава невредим заради бързата реакция на приятеля му, чул суматохата от съседната пусия.

Но това не е всичко за този ден. По-късно ловците отстрелват и втори едър глиган. Там обаче до критични ситуации не се е стигнало.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *