Разследват акциите на Станимир Флоров

0
Станимир Флоров
Станимир Флоров

Инициативата на ГЕРБ за промяна в закона за ДАНС има за цел да прикрие престъпления на Станимир Флоров. С поправката искат да върнат ГДБОП в МВР. Сега в службата тече проверка на акциите и на действията на Флоров като директор.

Има много интересни неща“, твърди депутат за опита на ГЕРБ да спасят приятеля на Цветанов.

Законопроектът е вкаран в деловодството на Народното събрание на 29 януари. Вносителите до един са от ГЕРБ.

Стойчо Стоев - Чочо
Стойчо Стоев – Чочо

Дейността на ГДБОП и действията на Флоров са подложени на щателна вътрешна проверка след вливането на антимафиотите в ДАНС. Анализира се агентурната мрежа на ГДБОП и на прикриване на престъпления на приближени до Флоров криминални босове.

Един от случаите е този с Мирослава в Перник, която беше отвлечена и убита, а след това агентът на ГДБОП Стойчо Стоев се застреля мистериозно в присъствието на зам.-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски.

В пресата вече бе писано, че Цоновски многократно е действал по указания на Флоров и Цветанов в манипулирането на дела. Флоров вече е обвиняем за това, че е контактувал нерегламентирано с наркотрафикант от арабски произход. От проверката на информацията в ГДБОП след сливането й с ДАНС се очаквало да излязат още 3 големи злоупотреби с криминален характер, извършени по времето на ГЕРБ. Затова от партията на Борисов панически бързали да заличат следите си, спекулирайки с доклада на Европейската комисия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *