Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Разследващи: Йоско не е ликвидирал Фатик

  Както бе писано в пресата още преди месеци, групата на Йоско от Костинброд се разследва за серия от убийства. Повечето от тях са от времето, когато Бойко Борисов е главен секретар на МВР. Тогава гангстерът е разработван и арестуван, но вината му по една или друга причина не е доказана.

Йосиф Йосифов - Йоско

Йосиф Йосифов – Йоско

Хората на Йоско са задържани от барети миналата седмица в рамките на операция „Килърите 5″. Главатарят не е арестуван защото е зад решетките по друго дело. Бандитът беше върнат у нас от Гърция, където успя да избяга през 2010 година, както изчезнаха Таки, Братя Галеви и Малкия Маргин. Тогава хората му са арестувани за наркотици.

Йоско решил да направи група за дрога след вакуума на пазара при бяството на Таки и оттеглянето на Златко Баретата.

Филип Найденов - Фатик

Филип Найденов – Фатик

Свидетелите срещу хората на Йоско от Костинброд разказали на разследващите, че една от жертвите на групата бил ромският наркобос Киро Японеца, по когото стреляли през 2003 година.

Йоско е арестуван същата година, но заради убийството на Филип Найденов – Фатик.

Разследващи са категорични че бандитите нямат капацитет да извършат покушение срещу един от най-мощните аферисти в държавата и ако са го направили, то е било с активната подкрепа на полицията и чадър от прокуратурата.

В крайна сметка Йоско и аверите му не са обвинени в убийството на Фатик, а само за незаконно оръжие. Тогава МВР под ръководството на Бойко Борисов не успява да докаже това престъпление, припомнят запознати.

Още по-мистериозен остава фактът, че един от близките приятели на Йоско и част от бандата му, Асен Петров – Шаки, е убит месеци след разстрела на Фатик. Въпреки това връзка между двете убийства не е разследвана. Вместо това МВР арестува хърватина Иван Може, но той е оправдан за убийството на Шаки.

По-кьсно след среща с Йоско Иван Може изчезва безследно.

„От 2001 до 2005 година се арестуваха много хора и се посочваха като извършители на знакови убийства, но нито един от тях не беше осъден за това. По-скоро се отвличаше вниманието от истинските извършители и поръчителите им. Сега ще е много трудно това да се докаже само по показания на свидетели“, твърди криминалист.

При новите разработки срещу Йоско за убийства отпреди няколко години много от верните полицаи на Цветан Цветанов са изолирани от разследването, научихме от сигурни източници.

Въпреки това те проявявали нездрав интерес към доказателствата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *