Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Разследвания за далавери д-р Минчо Вичев стана зам. министър

Минчо Вичев

Поредният блестящ ход на правителството е на път да разлая кучетата у нас. Поводът за това е назначението на скандалния лекар от Русе д – р Минчо Вичев за заместник – министър на здравеопазването, който в близкото минало бе разследван за злоупотреби.

Д-р Вичев е гинеколог и до момента беше шеф на болницата в Русе. Той е назначен със заповед на новата здравна министърка Десислава Атанасова, която преди издигането си работеше като юрист в ръководеното от него здравно заведение. Буквално броени дни след стремителния си път към върха, Атанасова изтегли на буксир бившия си началник и остави родното здравеопазване във вещите му ръце.

Минчо Вичев бе сред претендентите за поста здравен министър още през 2010 година, припомнят запознати. Зложелатели обаче поставиха пръти в колелото на щастието и изкараха на бял свят факта, че в този момент гинекологът е разследван от прокуратурата за гешефти с медицинска апаратура в управляваната от него болница. Задено с него под прицела на закона беше поставена и тогавашната му подчинена Десислава Атанасова.

Десислава Атанасова

През март месец 2010 година беше обнародвана жалба, подадена до прокуратурата от русенски лекар. В нея ставаше въпрос за съмнителна обществена поръчка в многопрофилната болница, а подателят обвини Вичев и Атанасова, че е закупена медицинска апаратура от определена фирма, без да е спазена законовата процедура за това. По мнението на жалбоподателя, липсата на търг за обществената поръчка е довел до осъществяването на съмнителна сделка и поставя под въпрос реалната сума, заплатена за закупуване и доставка на апарата.

През същата 2010 –а, болницата на д-р Минчо Вичев бе наказана с осем хиляди лева глоба заради административно нарушение, свързано с изискванията за трансплантации. На по- късен етап Вичев обаче обжалва, и съдът отмени наложената санкция. Новият зам. министър е на 62 години и има четири деца от два брака.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=FWn5BLzybqQ

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *