Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Разпродажбата на България започна: Турци купиха 700 дка от Бургас

Съмнителна сделка вади 700 дка от картата

бургаски корабостроителнициСлед като в последните 20 години родните политици окрадоха и разпродадоха каквото могат, държавата се оказа дотолкова опоскана, че вдигнаха мерника и на земята българска. Немци, американци, руснаци и всякакви други купуват имоти на поразия завладявайки територия и изтласквайки местното население към космическа орбита.

В Бургас се заформи мини скандал, след като инвеститор от Турция придоби право на собственост върху 700 декара от най – апетитната част на морския бряг. Информацията бе съобщена пред журналисти от човек участвал в преговорите и юридическото изповядване на сделката. Платени са 120 милиона евро за мястото, върху което в последните 50 години се помещаваха „Бургаски корабостроителници”, а на 18 09 2013 новите собственици са влезли във владение на имота.

Инвеститорът няма никакво намерение да възражда тежката индустрия или каквото и да било производство. Източниците уточниха, че интерес на чуждия капитал предизвиква единствено разположението на тези 700 000 кв. м., които се оказват точката за гореща връзка между предвидения нов суперквартал „Форос” и централната част на Бургас.

Васил Божков купува „Бургаски корабостроителници” чрез офшорна фирма

бургасБившето държавно предприятие бе приватизирано през 2 000 г. от офшорно дружество, за което имаше сериозни индикации, че е собственост на Васил Божков. В интерес на истината все още не е напълно ясно кой е досегашният собственик, тъй като е записана в регистрите по два начина: „Бургаски корабостроителници“АД, които принадлеоат на „Бургаска корабостроителница“АД. Второто дружество от своя страна е регистрирано на „Космоксан инвестмънтс лимитед“ в Кипър.

В последно време бе направено всичко възможно, за да се докара корабостроителницата до фалит. Приемани са само малки поръчки, предполага се за имитиране на дейност.

Цената пада с 50 %, строят МОЛ вместо завод

Определен интерес предизвиква невероятната „търговска” отстъпка от почти 50 % при финализиране на сделката с турския инвеститор. Отначало за имота са поискани 226 206 милиона евро, но при подписване на договора са платени едва 120 млн. Няма никаква яснота коя или каква е причината за тази светкавична реализация. Хора от Бургас припомнят, че преди 5 години е имало изготвен проект за изграждане на огромен МОЛ, който е бил замразен заради настъпилата икономическа криза.

http://www.youtube.com/watch?v=0KEVJCiqqWU

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *