Разорени собственици на фирми станаха обирджии- с видео

0

obirКризата продължава да създава все по-странни профили на обирджии. След прецедентния случай с учителката от Славяново, която обра банка, сега и разорени бизнесмени решили да се пробват в извършването на кражби.

През последните седмици в София са арестувани няколко бивши собственици на фалирали фирми, които прибегнали до престъплението, за да си върнат дълговете. Заловен обирджия си признал, че дължи 60 000 лв. Човекът бил управител на вече несъществуваща фирма. С чорап на главата и газово оръжие мъжът започнал да напада бутки за цигари и вафли. Въпреки че плячката не била кой знае колко много, новобранецът в obir1занаята не се отказвал. Според полицията, с течение на времето престъпникът се пристрастява към тръпката от извършването на престъпление.

Зачестилите обири на банки в столицата, по мнение на полицаите, са нескопосани и си личи, че са дело на неопитен обирджия. Това си личи и по сумите, с които се задоволява: за един аматьор до 10 000 лв са напълно достатъчни, докато за професионалистите изобщо не е така. Новоизлюпените крадци обикновено се учат от филми, има случай, в който обирджия си изпуснал пистолета. Въпреки че непрофесионалните обирджии правят много грешки, трудността в залавянето идва от установяването дали е от сторицата или от провинцията. Тъй като обикновено са пришълци, дошли само за удара, често полицията не може да ги разкрие.

Професионалните обирдижии на банки се подготвят по цяла година преди да прибегнат към действие. Обикновенно си намират „вътрешен” човек, който да ги „светне” за детайлите. Майсторите прибират огромна сума и веднага завъртат плячката в някакъв бизнес. Не правят често „удари”, за да не се набиват на очи.

Банковите обири станаха ежедневие. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *