Разгневен баща счупи черепа на болното си бебе

0
Баща преби собственото си бебе

Полудял баща преби собственото си петмесечно бебе, защото било болно и го изнервяло с кашлицата си. Когато жена му потърсила медицинска помощ, извергът й наредил да каже на полицията и лекарите, че детето е удряно от психично болната му сестра. Трагедията се разиграла на Великден в Благоевград.

Според запознати с фамилията, жестокият родител Искрен Николов е от ромски произход и живее на семейни начала с българката Валя Митева в апартамент в ж-к „Еленово”. Той редовно шамаросвал жена си, а напоследък прехвърлял омразата и към невръстното пеленаче.

Отчаяна и уплашена от последните събития, 24 годишната Валя най – накрая решила да разкаже за ужаса в своя живот и потърсила медицинска помощ, след като Искрен пребил жестоко малкото дете.

„Искрен постоянно ни тероризира – мен и бебето. Давид се разболя и непрекъснато плачеше, което подлуди мъжа ми. Първо скочи да ме бие мен, след което награби детето и със всичка сила го удари два пъти на леглото, за да спре да реве. Започна да се кара от сутринта и рано ме изгони, а аз стоях в стаята на майка му, за да не ме пребие. Негов братовчед, който стана свидетел на скандала ми каза, че детето нещо не е добре и е хубаво да потърся лекарска помощ” – разказва през сълзи майката Валя Митева. Тя допълва, че до момента не е подавала жалба в полицията, но последният случай я е накарал да осъзнае, че нищо хубаво не я чака за в бъдеще.
Когато било прието в болницата, бебето било подложено на пълни изследвания. При рентгеновата снимка били открити контузии на теменната кост, но за щастие последвалата рентгенова диагностика не показала патологични промени в мозъка. Лекарите допълват, че детето от няколко дни е имало и силна кашлица, която е предизвикана от силно възпаление на белите дробове. Малкият Давид ще остане под лекарско наблюдение поне още две седмици.

Агенцията по закрила на детето е уведомена за случая. Най – вероятно Валя и Давид ще бъдат подслонени на друго място, защото според специалисти е наложително да бъдат отстранени от опасната семейна среда. Прокуратурата също е сезирана.

Редовният тормоз е потвърден и от съседка на ромската фамилия. Надя Стефанова споделя, че много пъти е виждала Искрен да посяга на Валя.

„За мен този не е никакъв баща, как така ще посяга на това безпомощно дете. Ония ден го чух да нарежда на Валя да каже, че бебето е удряно от сестра му, която има психични проблеми. Иска да прехвърли вината върху нея и да се измъкне безнаказано” – категорична е съседката Надя.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *