Разгеле! Росен Плевнелиев наложи вето на Закона за горите

4
Президентът наложи вето на Закона за горите

Изглежда президентът Росен Плевнелиев също е съгласен със позицията на екозащитниците и наложи вето на Закона за горите. Интересно е обаче,  ако президентът  е съзирал също като будните граждани, които от 3 дни протестират вратичките в закона, чрез които може да настане пълна анархия и голяма част от природата да бъде унищожена, защо реагира едва когато протестите излязоха от контрол.

Дали наистина природозащитниците успяха...

Така или иначе в крайна сметка важното е, че гласът на народа поне на пръв поглед веднъж е чут и документът е върнат за преразглеждане. Самият Росен Плевнелиев аргументира своето решение с факта, че нанесените промени в Закона за горите не гарантират оптимална защита на горите, а същевременно осигуряват оптимални възможности за  развитие на туризма.

Въпреки че в крайна сметка усилията на зелените се увенчаха с успех, повечето от тях констатираха, че президентът просто е изпълнил нареждането на премиера Бойко Борисов, за да въдвори ред в страната  или иначе казано управлението просто се опитва да им замаже за пореден път очите. По тази причина  екозащитниците заявиха, че ще следят внимателно,  какво се случва със Закона за горите и дали отново няма да бъде променен по  – прецизно, но отново в услуга на олигарсите, които имат интерес да унищожат и зимните ни курорти по подобие на летните, които са ужасяващо застроени.

Дали наистина усилията на протестиращите бяха възнаградени!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *