Разгеле! Глобяват с 100 лева всеки водач на МПС, който не спре на пешеходна пътека

2
Глобяват с 100 лева всеки водач, който не пропусне пешеходец

Парламентът одобри и на второ четене законопроекта, който цели да промени Закона за движението по пътищата и по – важното да  го подобри и допълни правдоподобно.

Глобяват с 50 лева всеки пешеходец, който пресече на червено

Най – важната промяна касае възпитанието на нашенските шофьори на пътя по отношение на пешеходците. Всеки водач на МПС, който не пропусне пешеходец на пешеходна пътекая, ще бъде глобен с 100 лева. Глоба в същия  размер ще отнесе и всеки шофьор, който си позволи да премине на червено.

Управлението обаче явно е счело, че тази глоба далеч не е достатъчна, за да въдвори ред на пътя и затова е преценило всеки водач на МПС,  който бъде спипан в повторно нарушение или на светофар, или на пешеходна пътека да отнесе глоба в размер от 200 лева и да бъде лишен от правото си да шофира автомобил в рамките на 1 месец. Всъщност под прицела на закона попадат и пешеходците, които ще бъдат санкционирани с глоба в размер на 50 лева, ако не спазват сигналите на светофарите и пресекат неправилно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. И как точно Парламентът ще следи за това дали водачите пропускат пешеходците, като камерите в града не работят – говоря за град Варна.

    Аз наскоро пресичах на зелено, щяха да ме блъснат, набиха едни спирачки и даже ме нарекоха к***а. Това в другите държави е подсъдимо. Аз бих наела адвокат и бих търсила правата си, но като не работят камерите как да докажа за случилото се?

    Само измислят нови нови неща, които не могат да бъдат осъществени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *