Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Раят за крадливите богаташи свършва, дори в България!

Марио Николов и Людмил Стойков!
Марио Николов и Людмил Стайков!

Skandalno.net Обичайното за българската Темида влачене май клони към завършек. Брадясалото дело за източване на 7,5 милиона евро по предприсъединителната програма САПАРД срещу Марио Николов и Людмил Стайков е на път да приключи. Евентуално!

Двамата се смятат за тартори и организатори на престъпна схема. Чрез няколко проекта те дръпнали тлъстото парче баница от европейския фонд, като пробутали за ново освежено с боя и шкурка старо производствено оборудване. Доставчиците на въпросната техника от Германия отдавна търкат наровете на затвора в родината си. Но България е друг свят и има доста развинтено чувство за справедливост.

Още когато дори не знаехме, че все пак и въпреки всичко ще ни приемат в ЕС, на България бяха отпуснати средства, за да може макар и символично да се помръдне малко и да скъси дистанцията с богатите европейски държави. Точно преди да тръгне САПАРД в страна настана бурно оживление. Едни и същи вече добре загладили косъма от укриване на данъци, от работа в сивия сектор, от ограбване на наемните си работници, хора живеещи вече в палати и каращи коли, които сигурно и Бил Гейтс няма, се наредиха под

Марио Николов
Марио Николов

„капчука”.

Започнаха да пишат проекти като за световно. И срещу съответните рушвети печелеха финансиране с европейски пари на проектите си. Барем да правеха свестни предприятия. Защото колкото и да са краднали, построеното все пак остава и върши някаква работа. А те се опитват да пробутват скрап за машини.

Хората, които знаеха за какво да използват парите от САПАРД бяха размотавани с години и дори не получаваха отговор защо проектите им не са задвижени.

И всичко това само защото част от българския бизнес продължава да си мисли, че дивият капитализъм и първоначалното натрупване на капитал /мръсен/ е епоха, която в България никога няма да свърши. Истината е, че още сме в тази епоха. Вярно е обаче също така, че няма да ни оставят на мира, докато най-крадливите у нас не попаднат зад решетките. Същите тези, които в момента владеят страната и минават за уважавани особи. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *