Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

„Ранобудните студенти“ изтрезняха и побесняха пред парламента

сТУДЕНТИ ПАРЛАМЕНТ АТАКАБлизо  месец след последните мелета в  София, днес отново протестиращите се сетиха, че има протест или просто изтрезняха, а най-вероятно им намериха пари да продължат бунта. Те се изсипаха на площада пред Народното събрание и започнаха да хвърлят домати и пиратки по сградата.

След като вчера бяха изловени кьор кютук пияни в блокираната от тях аудитория и обвити в цигарен дим, явно организаторите и поръчителите ги стреснаха и ги накараха да си заработят парите, а не само да пият. Така наречените ранобудни се събудиха малко късно, но се активизираха.

Днес поводът беше, че не са съгласни със Закона за МВР, въпреки че голяма част нямат и идея какво съдържа този закон. Студентите излязоха на предна линия сред дежурните около 600 протестиращи от цялата страна и започнаха да ритат металните заграждения. От силата на ритниците оградата хлътна метър назад и те решиха, че са превзели част от вражеската територия. Учещите се младежи, за които се предполага, че са бедни и едва имат пари за учебници и банички, се бяха въоръжили с доста скъпите по това време домати и ги матаха по полицаите и по парламента.

Някои се запитаха откъде студент има пари за домати през декември, но в името на революцията може и да са направили жертва. Или някой да им е доставил зеленчука, платен предварително в склад на едро. Върху полицаите започнаха да се размазват домати, а в краката им да гърмят пиратки и друга пиротехника. На няколко пъти те предупредиха по мегафона, че се извършва сериозно нарушение на обществения ред и ще прибегнат до арести. Това обаче само осверепи младежите, които трябваше да си върнат образа на революционери, след като цяла България ги видя в образа на пияници.

Явно днес пак ще се стигне до арести, ако „ранобудните“ не спрат с провокациите, а след това ще завалят отново декларации, писма и оплаквания от полицейско насилие.

Кукловодите са щастливи и потриват радостно ръце.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *