Раненият гард на Лара Банева: Не съм бягал, куршумите бяха за мен!

0

Брендо се върна в България

Отвличането на Лара Банева
Отвличането на Лара Банева

Простреляният гард на Лара Банева заяви категорично, че не е бягал при отвличането на десетгодишната щерка на Брендо. В показанията си след изписване от болницата той каза, че е направил всичко възможно да защити момиченцето от похитителите и именно затова е получил куршуми в гърба.

„Не съм бягал, направих всичко възможно, за да ги спра. Не крия, че съм доста потиснат и имам силни угризения, задето не успях да попреча на похитителите. Надявам се, че всичко ще свърши добре за Лара. Когато ни нападнаха наредиха да легнем по очи на земята, но аз не се подчиних” – коментира той.

Брендо се върна в България още на 8 март
Брендо се върна в България още на 8 март

36 годишният охранител Борислав Цонев бе прострелян с два куршума в гърба по време на нападението. Лекарите обаче успяха да го възстановят доста бързо и той бе изписан през уикенда от ВМА. В момента състоянието му е добро, но трябва да остане под лекарско наблюдение и на всеки няколко дни ще ходи на контролни прегледи.

В момента детективите са фокусирали вниманието си върху него, защото той е единственият човек, осъществил пряк контакт с похитителите на Лара Банева. Въпреки че до момента Цонев е дал доста оскъдна информация, напълно възможно е да си спомни нови факти. Психолози от МВР обясняват, че след като премине първоначалния шок, жертвите на побой или насилие си спомнят различни неща, които биха могли да бъдат от полза.

Съседи на Евелин Банев – Брендо пък са категорични, че той се е прибрал в България на 8 март, веднага след края на първото съдебно заседание в Италия. Според разкази на очевидци, соченият за крал на кокаина български мафиот е докаран с кола на жандармерията до дома си в Бояна и се говори, че похитителите искали да преговарят лично с него за условията. Тази информация не бе потвърдена от официалните власти, които и до момента отказват всякакъв коментар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *