Ранен таксиджия стана повод за протест пред парламента – с видео

0

no6tno taxiИнцидент с таксиджия отново стана повод негови колеги да обсадят парламента. Някой се опита да се възползва от ситуацията, за да провокира безредици, но този път безуспешно. След няколко часа, стотината протестиращи се оттеглиха, а и стана ясно, че самият им пострадал колега е предизвикал неприятната случка.

Екшънът се разиграва минути след полунощ. Такси и „Фолксваген голф”, управляван от жена се засичат до паметника на Васил Левски. Таксиджията и спътникът на дамата слизат и започват да се карат. Изведнъж шофьорът

Протест на таксиджии пред парламента
Протест на таксиджии пред парламента

на таксито се нахвърля върху опонента си и започва да го налага с юмруци по лицето. Тогава поваленият мъж вади пистолет и прострелва таксиджията.

25- годишният служител във фирма „Окей супертранс” е отведен в „Пирогов”, където изваждат куршума. Няма увредени органи и мъжът скоро ще се възстанови напълно. Междувременно обаче, негови колеги обсаждат парламента посред нощ. Не е ясно какви са били исканията им.

Простреляният им колега се оказва, че има 62 акта и 128 отнети точки – книжката му била в процедура на отнемане, а разрешителното му за каране на такси – също . 25- годишният мъж е криминално проявен за кражба преди няколко години. Защо такъв човек е бил оставен на вози пътници? Може би е крайно време гражданите да протестират срещу произвола на таксиджиите.

Протестите през 2001
Протестите през 2001

Най- мащабният протест на таксита е от 2001. Причината беше смъртта на малкия Пепи Терзийски. Бащата на момчето, служител в „Окей супертранс“ и синът – в „Такси- Ес- Експрес“ събират колегите си пред парламента. Бунтът на таксиджиите беше насочен към правителството на Иван Костов, а премиерът – обвинен за убийството на Пепи. По- късно обаче стана ясно, че детето било удушено от собствената си майка, която имала психични отклонения. С протестите от 2001 се свързва и името на Алексей Петров, който се хвали, че узаптил насъбралото се множество и им попречил да нахлуят в парламента.

Мъжът, прострелял таксиджията, се оказа лекар. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *