Работниците на Мишо Бирата мизерстват !

1

birata2Работниците от бирената фабрика в Мездра от шест месеца не са получавали заплати. Шефът им Михаил Михов – Бирата, любимецът на премиера и президента, се шири в палата си във Варна, на стойност няколко милиона, докато служителите му едва свързват двата края.

В пивоварна „Леденика” се трудят около 300 души, повечето пред пенсия, който не смеят да гъкнат за безобразията на собственика, пише в-к „Галерия”. Страх ги е да не загубят работата, тъй като им остава малко до

Юни 2010 протест на работници в "Леденика"
Юни 2010 протест на работници в "Леденика"

пенсия. Безработицата в района е много висока, а фабриката една от малкото сламки за които могат да се задържат.

След като Мишо Бирата купува предприятието нещата започват да се развиват зле. Но най- страшно става миналото лято. Въпреки че пивоварната си е получила обратно лиценза, изведнъж заплатите секват. Производството на бира тече с пълна пара, но работниците така и не си получават парите. Едва преди десет дни взимат по 50 лв, което си е жива гавра.

Не само „Леденика” е в окаяно положение. Мизерията властва и в Българската Федерация по баскетбол, чийто шеф също е Мишо Бирата. И там няма пари за заплати – треньори и спортно-техническите екипи

Първанов и Борисов - плътно зад гърба на Бирата
Първанов и Борисов - плътно зад гърба на Бирата

не виждат пари с месеци. Няма средства за екипи, нито за по- добри условия за тренировки.

На Бирата обаче не му пука – нали цялата държава е зад гърба му. Работниците му гладуват и тънат в борчове, но той се шири в къща паметник на културата в центъра на Варна. Наглият бизнесмен се нанесе преди няколко години в сградата на детската библиотека в града, която е една от най- уникалните в града. Бирата разтури и детска градина „Светулка – 2”, като я продаде – макар и да не е ясно как се е сдобил с нея.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *