Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Работната ръка у нас най – евтина

Работната ръка у нас най– евтина

След последното проучване на Евростат стана ясно, че България отново се нарежда на първо място в поредната негативна класация. Оказа се, че у нас работодателите плащат най – малко на служителите си на  час едва 3, 5 евро  и в северната ни съседка Румъния положението не е по –  розово, но все пак заплащането е по – сносно 4, 2 евро на  – час.

Всеки трети младеж у нас без доход

Черната статистика потвърждават и данните от националната ни статистика, от която става ясно, че средно  в България  нашенци заработват  от 5 до 7 лева на час. Най –  ощетени откъм заплащане в България се оказа, че са хората, които се трудят в  администрацията. След тях най – зле платени са хората, които се трудят в сферата на туризма и получават средно по 5 лева на  час.

Не е по – цветущо и положението в здравеопазването ни, където специалистите ни вземат средно по 6 лв. на  час, което най – вероятно предопределя и  качеството на услугите в тази важна за всички ни сфера. Само за да олицетворим, колко тежка  всъщност е ситуацията у нас не само със заплащането, но и заетостта въобще ще добавим и изказването на специалистът от Института по пазарна икономика Петър Ганев, който заяви,  че безработицата дори сред младите хора в момента е над 30%.

Въпреки призивът на ЕС за спешни мерки безработицата у нас расте!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *