Работата в Google може да те побърка

0
След една година работа в Гугъл

Огромна част от хората си представят, че работата в онлайн издания е спокойна и уредена, добре платена, приятна и без никакви рискове. За опасностите от подобен вид дейност обаче разказва анонимен служител на интернет гиганта Google, който разкрива страшната истина, прикрита зад светлините на рампата.

Той споделя, че офисите на Google приличали буквално на детска ясла за големи. Всички служители са на свободно работно време, никой не ги кара да бъдат на място в 7 часа сутринта, могат да работят от личния си компютър, да вършат техни си дела и така нататък. Работата е доста добре платена, но с хубавите неща трябва да се спре дотук.

google

Обратната страна на медала показва, че този вид работя е сред професиите с най – висок риск от травми в целия свят. Огромното количество информация, което трябва да се обработва ежедневно, доста често докарвало сериозни нервни разстройства на служителите, а някои от тях оставали обременени за цял живот.

Въпросният човек е изпълнявал длъжността на отговорник за снимките с неподходящо съдържание. Той разкрива, че така наречените отговорници се подменят всяка година, защото задълженията им са твърде натоварващи и казано с обикновени думи, просто може да откачат от голямото напрежение.

Всеки ден, отговорникът трябвало да преглежда десетки хиляди снимки, които са определени от роботите като неподходящи. Човекът пред компютъра трябва да определи дали действително те нарушават нормите, или просто изчисленията на машините не са били правилни. Става въпрос за снимки с детска порнография, фотоси от убийства с обезглавени или обесени жертви, мъчения на хора и животни, сексуални извращения и какво ли не още.

Бившият служител на Google разкрива още, че е бил доста доволен от заплатата си, но в крайна сметка е трябвало да започне посещение при психолог, защото в един момент му дошло малко в повече. Накрая от компанията пък му прекратили договора.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=rWlHtvZHbZ8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *