Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Явор Дачков: Записи има, направил ги е един от тримата разговаряли!

Явор ДачковЖурналистът Явор Дачков за втори път заяви категорично днес, че редакцията на вестник „Галерия” разполага с  копия от скандално коментирания запис на среща на Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков. Казах още миналата седмица, че го чух с ушите си и то няколко пъти.

Аз не съм случаен човек в журналистиката и не бих тръгнал да лъжа, ако такова нещо нямаше. В редакцията решихме да го предоставят само и единствено в съда. Той ще бъде нашият отговор на делата, които вече са заведени срещу вестника, само защото казахме, че записът съществува.

Той даде обясние и на  редакционното решение да не се пуска записа във вестника, защото е направен не със СРС и не от МВР, а от  един от тримата участници в срещата. Просто това се разбира по качеството на звука и по други неща, които няма да коментирам сега, каза Дачков.

От редакцията са се посъветвали с адвокати, които са им казали, че разпространението на записа ще бъде тежко нарушение на закона, тъй като не е правен от службите, а от човек, който го е направил тайно и  е искал да се презастрахова. Това го компрометира като официално средство, обаче пък изобщо не го прави по-малко истински, коментира журналистът и обясни, че в момента никой не може да осъди „Галерия“ за факта, че е казала, че притежава такъв запис, но може много сериозно да осъди вестника, ако го пусне.

Дачков не пожела да коментира кой от тримата участници – Борисов, Първанов, или Румен Петков е записвал. Оставям на зрителите сами да си направят извода, аз не мога да им влияя, наклонявайки везната в една или друга посока, защото също мога да бъда обвинен от някого в клевета.

Помолен от водещият Любен Дилов- син да коментира случващото се в Нова телевизия и жестокията дуел между Люба Кулезич и Николай Бареков, Явор Дачков прочетена глас  смс-и, които носеше със себе си и които според него  доказват как Кулезич получава точни и  детайлни указания от висш полицейски служител как да води  предаването си и какви въпроси да задава. Според Дачков  едни от главните виновници в момента за пълната идейна и политическа криза в България са точно негови колеги, които извършват морални  престъпленията срещу обществото.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *