Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Пушачите – Обществен Враг №1!

Забрана за тютюнопушене

Поредното спорно и със сигурност необмислено решение на правителството, влиза в сила от утре – 1 юни. От тази сакрална дата, тютюнопушенето в закрити обществени места ще се таксува почти като престъпление, а всички пушачи се превръщат в обществен враг № 1. Редови полицаи и цивилни детективи ще дебнат нарушителите в комбина със здравни инспектори и ще налагат жестоки глоби на всички престъпници – пушачи.

Всички заловени закононарушители, ще бъдат вкарвани в черен списък. Виновниците ще отнасят солени глоби, като за физически лица те са от 300 до 500 лева първия път, а за второ нарушение мизата се покачва от 500 лева до един бон. Особено изкъсо ще бъдат следени увеселителните заведения и техните собственици.

Забрана за тютюнопушене

Те ще бъдат длъжни да допускат до всяка точка от имота си здравните инспектори, които ще нахлуват с точно определена цел – да налагат глоби и санкции. Ако дадено заведение бъде заподозряно в умишлено престъпване на забраната за тютюнопушене, на помощ ще идват и представители на силовото ведомство /полицията/, които ще всяват ужас и респект. Интересно е, че забраната трябва да бъде задължително спазвана дори, когато в някое заведение се провежда частно парти на пушачи.

Привържениците на тютюневия дим няма да могат да си пафкат вече и на стадионите по време на спортни събития, в дворовете на детски градини и училища, че даже и на тротоарите около тях.

Песимистично настроени към системата граждани пък заявиха, че никой у нас няма да спазва никакви си забрани, защото това ще доведе до фалит на доста заведения. Основен е и проблемът с корупцията, заради който най – вероятно проверяващите инспекторите ще издуват собствените си джобове, вместо да пишат глоби и актове.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=f41_t5dvfzM

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *