Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Псувни и юмруци – историята на бг. парламента – с видео

voda

Вотът на доверие винаги е наситен с екшън

Долен локал, а не парламент – родните депутати само за две десетилетия успяха да превърнат законодателния орган на властта в най- омразната за народа институция. Политическият „елит” на страната прилича на някаква сган, която нито мисли, нито може да води диалог, а знае само псувни и заплахи. Понякога се стига даже и до раздаване на крушета.

Един от най- фрапиращите случаи датира от 1992 г. Тогавашният премиер Филип Димитров беше нападнат от своя съпартиец Венцеслав Димитров. По време на дебатите за вот на доверие към правителството на СДС, нервите на депутата Димитров не издържаха и той скочи върху министър- председателя, който представяше отчет за работата си. Венци Димитров грабна листовете от ръцете на сащисаният премиер и ги хвърли през прозореца,

Венци Димитров е съветник на Първанов

Венци Димитров е съветник на Първанов

след което му свали очилата и ги счупи. Депутатът побойник по настоящем си кюта като финансов съветник при президентът Първанов. Венци Димитров е и сред основателите на НДСВ.

19 години по- късно, вторият вот на доверие към правителството, също не мина без екшън. Депутатът от РЗС Емил Василев плисна с вода бившият си съпартиец Тодор Великов. Василев определено е хулиганът в 41 –то Народно събрание. Преди месеци, буйният четник на Яне Янев се сби с Красимир Велчев от ГЕРБ в бюфета на парламента.

Поливането с вода обаче е нищо в сравнение с това да ти строшат стол в главата. Христо Петров от Бизнес блока на Жорж Ганчев го изпита лично на главата си през далечната

Вежди преби полицай

Вежди преби полицай

1995 г. Депутатът прави огромната грешка да прекъсне лидера на партията си Жорж, докато говори по телефона. Огненият Жорж Ганчев грабнал стол и го забил в главата на съпартиеца си.

Макар сега да е министър на културата, едва ли някой бе си представил Вежди Рашидов в тази роля, след като нападна полицай преди десет години. Заедно със свой колега общински съветник, скулпторът влиза в спор с полицай за парко място. Униформеният моли общинарите да си преместят колите, тъй като там е предвидено да спре дипломатически автомобил. Без да казва нищо, Вежди цапнал полицая. Колегата му общината също се присъединил. По- късно в ареста, Рашидов заявил, че полицаят посегнал първи.

Скандалът между Емил Василеви и Тодор Великов. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *