Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Психолог: Само психопатите не ползват „Фейсбук“

Фейсбук

Екип от немски психолози са започнали изследване за връзката между нивото на активност в интернет и психичното здраве на хората. Идеята за това се породила след като осъзнали, че новите технологии вече са част от ежедневието и съвсем реално могат да покажат колко наред с главата е определен човек, защото на практика общуването в мрежата до голяма степен замества „живото”.

Според ръководителят на проучването Кристоф Мюлер, слабата интернет активностна индивидите може да се тълкува като опасен симптом и е солидно за нарушения в умствения баланс.

Интернет

Доказателство за това са фактите, че нито убиецът от Норвегия Андерш Брейвик, нито извергът от Колорадо, САЩ Джеймс Холмс, са имали свои страници в най – популярната социална мрежа „Фейсбук”. Другото общо между тях е, че и двамата почти не са използвали за общуване интернет, където са осъществявали контакти с изключително малко хора.

Това именно породило идеята да се проведе изследването, защото проверката на активността в нета може да стане много мощен инструмент за откриване на асоциални личности и тяхното последващо следене.

Немците са подходили изключително прагматично към идеята си и първо са разработили сериозна по обем теория на темата. Те издават, че в момента между, 70 и 80 процента от фирмите в Германия проверяват непрекъснато дали служителите им имат профили във „Фейсбук” и това можело да окаже значително влияние върху кариерното им развитие. Според всеобщото мнение, хората без профил почти сигурно крият нещо или пък не са способни да общуват с другите нормално.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=ef1baPYnlUk

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Психолог: Само психопатите не ползват „Фейсбук“

  1. Гриша Тянов Отговор

    01.08.2012 в 20:04

    Значи, който предпочита общуване на живо е психопат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *