Протестиращи събраха жълти стотинки за лечението на Бойко Борисов

0

Парите излязоха колкото за потребителската такса при джи пи-то

Протести
Протести

Протестиращи граждани иронизираха жестоко здравните „грижи” на последното правителство за народа и решиха да съберат пари за лечението на премиера в оставка Бойко Борисов. Мнозина пуснаха своята дажба в предназначената за това шапка, но в крайна сметка не успяха да съберат кой знае каква сума.

Координаторите на протестните действия си направиха труда да преброят даренията и обявиха, че парите горе – долу стигат за заплащане на таксата при регулярно посещение в медицински кабинет.

Бойко Борисов
Бойко Борисов

„По този начин хората иронизираха чиновническото безхаберие срещу своеволията на бялата мафия. В България навярно вече няма човек, който по един или друг начин не се е опарил от безмилостните кръвопийци, наричащи себе си лекари. И всичко това под благосклонния поглед на управляващите. Все пак помогнахме на премиера, за да оздравее и отново да рита мач” – коментира протестиращ.

Хиляди столичани се стекоха пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски, където изразиха почита си към борците за народна свобода. Организаторите на шествията призоваха всички присъстващи да сведат глави в памет на геройски загиналите. Това към момента е и най – горещата точка на протестите в София, защото там има най – много хора. Сериозна група започна да се заформя и на Орлов мост, като се очаква там да са основните действия на днешните протести.

На Орлов мост днес бе обявено и създаването на нова гражданска инициатива, наречена „Орлов мост – народъ в единство”. Учредителите уточниха, че са загърбили всичките си различия заради националния празник 3 март и решили да сформират гражданско неформално движение.

„Действията на хората от последните дни превърнаха Орлов мост в символ на нашето духовно възраждане, на желанието за рязка промяна в българската действителност. Обединихме се, за да докажем, че ние всички сме свободни хора, да изхвърлим мръсотията от държавата и от самите нас. Заедно трябва да поведем битката срещу монополите и да победим” – заявиха учредителите.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=G0wm30s5_MY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *