Пропадна измамата на Сашо Апашо с “Берое”

0

ЦСКА ще бъде изправен пред съда от „Берое“ заради магариите на боса Александър Томов покрай трансферната сага на Венци Христов. Доводът, с който заралии се канят да изправят Сашо Апашо пред Темида, е неспазване на подписани от негова страна договори по покупко-продажбата на играча, научихме от сигурен източник.

Александър Томов
Александър Томов

Томов направил на маймуни всички шефове на „Берое“ покрай злополучния трансфер на нападателя. На два пъти подписва договор, че ще купи голмайстора, но и двата пъти не намери пари да го плати.

Ръководството на „Берое“ и собствениците на клуба от ТЕЦ „Марица Изток-2″ в момента се проклинат, че изобщо са седнали да преговарят с евролевия тарикат. В Стара Загора подозират, че Лупи от самото начало е замислил да вземе Венци Христов с измама и никога не е имал намерение да го плаща. Заралии обаче поискали първо парите. Лупи два пъти подписва договор с „Берое“, с фиксиран срок на плащане на сумата от 500 000 лв. Накрая обаче не даде и една стотинка.

Венци Христов
Венци Христов

Повече от десет дни Томов разигравал шефовете на „Берое“ и самия футболист, разказаха от Стара Загора. Вместо да изпълни договорите за трансфер на играча, Лупи звънял всеки ден с най-различни оферти за вересия.

Големият скандал станал в началото на последната седмица, когато изтичаше срокът за трансфера. Първо Лупи пратил протежето си Александър Тодоров в офиса на ТЕЦ-2 при президента на „Берое“ Илко Русев, който отговаря за маркетинга в централата. Малкото Саше, както е известен директорът на ЦСКА, се изтърсил без покана и за пореден път поискал голмайстора без пари.

Русев културно обяснил, че това няма как да стане и му показал вратата. Нахалството на Лупи обаче ударило тавана, след като тарикатът започнал да звъни на изпълнителния директор на ТЕЦ-2 Живко Динчев, за да го увещава да вземе Христов, без да плаща. Потресен от нахалството му, баш босът на теца се чудил какво да му каже. Най-накрая посъветвал Томов да си запише час при секретарката му. Оказало се, че свободните часове, поне на първо време, са заети до един.

В последния момент Сашо Апашо поискал пари за Венци Христов и от компанията за пътно строителство „Трейс груп“, която се спряга за бъдещ спонсор на ЦСКА. Шефовете на групата – баща и син Михайлови, също го отрязали при първия разговор. Томов обаче напирал още няколко пъти. При последния разговор взел да ги крънка за 250 хилядарки, което е половината от трансферната сума за нападателя. „Дайте ги сега тези пари да го вземем момчето, пък после ще се оправяме“, редял сладкодумно Томов. “Само че и от „Треис груп не му се вързали на обещанията. Така Лупи останал с пръст в устата, след като два пъти се би публично в гърдите, че ще докара голмайстора на „Армията“.

От „Берое“ съобщиха, че дават на съд ЦСКА заради двата нарушени договора за купуване на Венци Христов. „Томов ще си плати за тарикатлъка“, казаха от Стара Загора. Беройци твърдят, че докато са чакали Лупи да плати за нападателя, се е получила оферта от Испания. Нямало обаче как да продадат Христов точно в този момент, тъй като по договор трябвало да чакат Томов да го купи. След това се оказало, че Лупи няма пукната стотинка, а испанците междувременно се снабдили с друг играч.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *