Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Прокуратурата поиска лиценза на ЧЕЗ

Интересно защо написаха само 8 акта на ЕРП-тата

Протести срещу монополите

Протести срещу монополите

От прокуратурата ще дадат предложение да се отнеме лиценза на ЧЕЗ, заяви прокурор Георги Камбуров след края на проверката по съмнителната дейност на ДКЕВР. Той допълни, че след внимателно проучване на ситуацията от държавното обвинение са категорични, че има действителни нарушения и трябва да се образува производство за отнемане на лицензията.

Констатирано е, че ЧЕЗ редовно и системно заобикалят правилата за възлагане на обществените поръчки. Освен това при смяната на електромери, от дружеството не съставят констативни протоколи по отношение на това какво, кога и защо е сменяно.

Добрев смята, че ЕРП-тата трябва да се модернизират

Добрев смята, че ЕРП-тата трябва да се модернизират

Това е причината от прокуратурата да считат, че има значителни нарушения на закона. Ако от ДКЕВР откажат да изпълнят препоръките (както се очаква дори и от прокурорите), тогава ще бъдат сезирани и съответните органи. Също така ще бъде изпратено обръщение и до Министерски съвет за образуване на наказателно производство. В момента се чака решението на ДКЕВР по вътрешните проверки на дружествата. Прокурорите обясниха, че изгонването на ЧЕЗ от България може да се обжалва пред ВАС.

Основните причини за завишените сметки са груби нарушения и тоталната липса на контрол върху дейността на ЕРП-тата от страна на държавния регулатор. Безхаберието на ДКЕВР е стигнало до такива граници, че в Енерго Про дори не са отразили решенията им в общите си условия за ползване.

Въпреки похвалното старание на прокуратурата, министър Делян Добрев попари прокрадващата се надежда. В свое изявление пред националните медии той заяви, че напълно изключва национализация на ЕРП-тата и по този въпрос въобще не може да се говори. Специалисти обясняват, че дори и сегашните крадци да бъдат изгонени, на тяхно място просто ще сложат други, от които народът няма да се почувства по – добре. Като цяло се очаква правителството за пореден път да демонстрира дейност и след потушаване на вълненията всичко да си тръгне по стария начин.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *