Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Производители: Големите хранителни вериги са виновни за високите цени на храните!

Сирене

Големите прекупвачи и търговски вериги са виновни за високите цени на храните, заплащани от крайния потребител. Това заяви Георги Хаджийски, който е производител на млечни продукти. Той каза, че ако например един килограм сирене се предлага от мандрата за шест лева, то в търговската верига мигновено блъскат 50 % надценка и по този начин става девет лева.

Друга основна причина за ненормално високите цени са таксите, които големите вериги изискват от производителите, за да продават стоката им в своите магазини. Това струвало колосалните от 30 000 до 70 000 лева само за т. н. „входна такса”, а след това започвали да им извиват ръцете за реклами, билборди, брошури, вестници и така нататък.

Хранителен магазин

За да се справят с огромните разходи, производителите се принуждавали да вдигат колосално цените. Според Хаджийски, голяма част от производителите на млечни продукти са отпаднали от пазара заради фалити, а останалата част са на ръба.

„Ако трябва да говорим за търговските условия на големите вериги това, което ни предлагат като документ, в никакъв случай не може да бъде наречено договор. Единственото право на производителя е да му бъде заплатена взетата стока в срок от двадесет и един до четиридесет и пет дни, докато самият той има най – малко 100 задължения” – казва млекопроизводителят.

:) Виж как се продават стоки в САЩ:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *