Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Прогрес: Половината българи вече знаят какво е интернет

Само 9 % пазаруват онлайн

интернет

50 % от българите знаят интернет

От Националния статистически институт обявиха, че България бележи огромен напредък в последните години. Причина за радостта на статистиците е фактът, че вече „цели” 50 % от нашенците знаят какво значи интернет и са сърфирали в мрежата поне веднъж през живота си.

„Бележим невероятен прогрес. През 2006 година 70 на 100 от българите въобще не бяха чували за интернет, а сега тези хора са само 42 %. За статистиката трябва да уточним, че най – изостанали са хората от Северозападна България, от които цели 56 % все още не знаят какво е значението на думата”, коментираха от НСИ.

пазаруване по интернет

пазаруване по интернет

Фактите показват още, че малко повече от половината домакинства у нас имат поне по един компютър и сигурен достъп до мрежата. За изминалите осем години техният брой се е увеличил с повече от 5 пъти. Също така ръст бележат и компютърните умения на нашенците, които са в състояние сами да си свържат компютрите с интернет и да навържат различни периферни устройства като принтери, видеокамери и др. Освен това почти всички са наясно как се архивират файлове.

По отношение на интернет търговията се оказва, че все още твърде малък процент пазарува онлайн. През компютъра към момента си купуват разни неща едва 9 %, като основно това са хранителни добавки, екскурзии, хотелски резервации, учебни помагала, дрехи и спортни стоки.

Как спецслужбите в САЩ дебнат по интернет:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *