Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Професор от СУ държи под ключ техника за над 1 млн. лева

SUПрофесор от СУ изхарчил дарение от над 1 милион лева за специализирана техника, която стои заключена повече от година и не се използва от никого. Преподавателят от Юридическия факултет е единственият човек, който има достъп до нея.

Лабораторията е предназначена за студентите по право, но досега никой не е влизал вътре. Дори колегите на проф. Радостин Беленски, поръчал оборудването, не са виждали какво точно се крие зад заключената врата на тайната стая. Знаят, че вътре би трябвало да има детектори на лъжата, „бръмбари”, микроскопи, камери, уреди използвани в

Тайната лаборатория

Тайната лаборатория

криминалистиката. Подобни лаборатории има само в полицейската академия.

Дали все още апаратите са там, няма как да се провери. Беленски заминал за чужбина преди няколко месеца и ще се върне за началото на следващата учебна година. Преди да изчезне предвидливо сменил кода за достъп до помещението, така че да не влизат любопитковци.

Една от гордостите на университета събира прах

Една от гордостите на университета събира прах

Освен Беленски, деканът Тенчо Дундов също помагал при избора на закупената техника. Дундов обаче не си спомня къде точно е пусната обявата за обществена поръчка. Според колегите му- такава изобщо не е имало. Двамата не са се отчитали пред никого за скъпите си покупки. Предполага се, че парите за техниката са взети от дарение направено от българин, който живее в Австралия. Преди няколко години човекът дал 700 000 паунда на Юридическия факултет. Сега парите ги няма. Няма и документ, който да покаже за какво са били изхарчени.

Че пари за образование няма – няма. Но когато някой прави безвъзмездно дарение – кой следи за какво се разходват?

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *