Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Професор Божидар Димитров иска уволнения за гафа с Левски и Ботев

Божидар Димитров

Божидар Димитров иска уволнения за гафа с Левски и Ботев

Бившият министър Божидар Димитров  поиска строги мерки и уволнения за виновниците, които поискаха премахването на Васил Левски и Христо Ботев от учебниците по история. Според него това е жестоко престъпление и ако няма уволнени, то трябва да има оставки.

По последна информация  експертите, които са поискали тази абсурдна чистка,  са прилапали по 50 бона, а сумата може и да е по-голяма. По-голямата част, около 80% са осигурени от Европейски фондове, но останалите 20% са от българските данъкоплатци, а това прави ситуацията още по-абсурдна.

 Божидар Димитров е на мнение, че такива хора нямат място на подобни позиции и трябва веднага да бъдат премахнати, защото дойде ли удобен момент, те пак ще поискат нещо подобно. Професорът и историк не иска да премахне комисията, а само виновниците, които хвърлиха в ожесточени спорове цяла България. В много големи страни като Англия и Германия, подобни опити за изкривяване на историята се наказват и са криминализирани, а това май трябва да стане и в България. Текстовете с „турското робство“ били етнически нетолерантни и Комисията за защита от дискриминацията иска те да бъдат премахнати. Робство и геноцид нямало, но те не помнят клането от Батак. Пак според тази комисия, трябва да отпаднат още много исторически факти, като дори се иска да бъдат и променени песни, защото турците били приятели, но по онова време е нямало приятели, а само кървави бани. Фактът че разни псевдо организации и безизвестни хора искат да променят историята ни, показва колко назад е останала държавата и как никой не си мърда пръста да защити гордостта на народа.

Все пак стана ясно, че Левски и Ботев ще си останат в учебниците, но до кога ще е така не се знае. Дали пък някой друг герой няма да бъде премахнат, а може дори и да се пренапише цялата история на България. Управляващите трябва сериозно да се позамислят и да криминализират промяната на историята, както трябва и да бъде.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *