Проектът „Биг Брадър Фемили“ пропадна ?- с видео

0

bbfШумно рекламираният нов сезон на „Биг Брадър” може да бъде свален от екран още преди да е започнал. Форматът, който целеше да вкара семейства заедно с децата им, вече натрупа достатъчно негативи. Повече от сто неправителствени организации скочиха вкупом срещу планирания от Нико Тупарев панаир. Основният довод на противниците на предаването е експлоатацията на детския труд и невероятния стрес на който ще са подложени малките участници.

Според психолози, борбата за голямата награда: пари, кола, апартамент, заслепяват родителите и те губят преценка за това кое е най-доброто за отрочетата им. Вредата не е само за непълнолетните в

Дали и новият проект на Тупарев ще се провали?
Дали и новият проект на Тупарев ще се провали?

къщата, но и за връстниците им пред екрана. На тази възраст децата не осъзнават разликите между истинския живот и изкривяването му в един риалите формат. Възможно е да правят неоснователни сравнения между своите родители  и тези, които ще гледат на екрана. Това води до конфликти вкъщи и изблик на агресия към членове от семейството.

По мнение на юристи, концепцията на „Биг Брадър Фемили” нарушава правата на децата, не само според българския  закон, но и според редица международни конвенции. Най-страшното е, че реално родителите ще използват децата си като най-силен коз, за да спечелят зрителите, а оттам и материалната награда. Ако се провалят, малчоганите ще страдат от чувство за вина и могат да получат комплекс за малоценност.

Неправителствените организации осъждат желанието на родители, продуценти и телевизия  да подлагат малчогани на подобен стрес.

Острата реакция срещу формата накара  шефовете на „Нова Тв” да се замислят дали изобщо да рискуват. „Цената на истината”, на който проект заложиха като невиждано досега шоу, отблъсна зрители и рекламодатели и навлече на продуцентите обществено недоволство.

Защита на семейните ценности или голо печалбарство чрез скандал се крият зад „Биг Брадър Фемили“. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *