Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Продават ученически тетрадки с Азис на промоция

Две седмици преди началото на учебната година пазарът беше залят с промоционални комплекти – тетрадки и скицници, с лика на Азис, Камелия, Алисия и други стожери на българската култура, опаковани с дискове с тяхното безсмъртно творчество.

Песни с култови текстове от рода на „моето тяло жадно обгрижваш с ръце, нека… всичко се тресе“ са най-безобидните изобилие в предлаганите дискове. И ако родителите все пак са опазили детето си от чалга-културата, сега вече поне един в класа ще има такъв комплект и всички ще слушат в захлас -“искам цяла нощ да бъдеш мой“, или „бъркай по-дълбоко“.

 Не е ясно дали и тетрадките и учебните помагала са под контрола на някаква министерска комисия и въпреки това самите производители би трябвало да имат поне малко култура и автоцензура, когато правят тетрадки и скицници за малките. Самите ние с ламтежа си за печалба и желанието да бъдем псевдооригинални възпитаваме малчуганите още от първи клас в пошлост и чалга, а после се питаме ама то беше добро дете, защото така наръга с нож съученика си?

 Докато преди фирмите за тетрадки печелеха с ликовете на Скалата и Ледения, сега съвсем го удариха през просото. Както се досещате чалга-идолите не са в най-смирените си и монашески пози върху кориците. И още в първи клас детето научава не кой е Ботев, а кой е Азис. Вече е създадена група във Фейсбук, в която родители настояват промоционалните пакети да бъдат иззети от магазините и книжарниците и върнати на производителите. В призива се цитира и член от Закона за защита на детето, който не дава право на никого да пълни детските ранички с Азис и полуголите чалгаджийки.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *