Продават на търг древна девственост в Англия

0

Необичаен търг ще се проведе в аукционната къща „Сотбис“. Покрай парчета от издания на „Илиадата“, части от Библията и творба на Вергилий, ще бъдат обявени за продан и четири листа от оригиналния екземпляр на книгата „Възхвала на девствеността“. Тя е много рядко произведение, написана е от английски църковен активист и била посветена на монахините.

 В нея имало и послание към всички жени. Специално за монахините съветите са как да се обличат, как да убият плътското в себе си, за да възвисят душите си, как да подарят девствеността си на Бог, защото са негови невести.

Те трябвало да се опазват от мъжки погледи, тялото им да бъде скрито под безформени одежди, главата плътно забрадена, а очите да гледат само надолу. Никакви изкушения не бива да ги блазнят и самите те не бива да изкушават. Авторът разпростира ценните си напътствия към всички жени в Англия. Той ги призовава да не носят цветни дрехи, да не оставят непокрито нито едно място от тялото си, да не предизвикват нечестиви помисли у мъжете, да не флиртуват. Така щели да запазят девствеността си, а ако се омъжат, благочестието си. Дори и семейни, да се събират с мъжете си само, ако трябва да се правят деца, защото нямало да има прошка за тези, които се отдават на плътски наслади. Книгата е писана преди 1200 години и дълго време всявала страх у женския пол, защото мълвата я направила божествено послание. Чрез нея мъжете дължали съпругите и дъщерите си в пълно подчинение.

Първоначалната цена за четирите странички от убийственото моралистично четиво е около 500 хиляди лири и се очаква съвременни фанатици и женомразци да броят за придобивката си двойно повече.
Палави монахини. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *