Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Продават гей хотела на Дим Дуков

Дим Дуков живееше на последния етаж на „Скотис Бутик"

Дим Дуков живееше на последния етаж на „Скотис Бутик“

  Две години след смъртта на Дим Дуков голямата му гордост – първият в България гей хотел „Скотис Бутик“, официално бе обявен за продан. Хотелът, който се помещава на столичната улица „Екзарх Йосиф“ в идеалния център на София се предлага от агенцията за недвижими имоти „Юник Естейтс“.

Първият гей хотел в България е обявен за продан. Имотът се продава от „Юник Естейтс" срещу 800 000 лева

Първият гей хотел в България е обявен за продан. Имотът се продава от „Юник Естейтс“ срещу 800 000 лева

Според обявата, пусната неотдавна в агенцията за луксозни имоти, хотелът е бутиков, с 650 квадрата застроена площ и двор от 400 квадратни метра. Цената на имота не е обявена официално от брокера, но в частен разговор с репортер, от „Юник Естейтс“ разкриха, че собствениците на сградата искат 800 000 лева.

Собственик на първия в България гей хотел е майката на покойния отец Дамаскин Вера Дукова. След смъртта на Дим неговият интимен приятел Красимир си плю на петите и отказа да връща банковия кредит, с който бе съграден „Скотис Бутик“. Така тежестта падна върху раменете на почернената майка на скандалния коафьор. Куриозът е, че старата дама върти страноприемницата, в която се вихрят хомосек*уални оргии. Официално хотелът се води като „толерантен“ към гейовете, но за никого не е тайна, че „Скотис Бутик“ се посещава само от хомосек*уалисти.

Напоследък обаче обратните спрели да идват заради кризата с бежанците. Гейовете се страхували да не бъдат набити от скинари или от тъмнокожи. Е, по-смелите „меки китки“ прибирали тъмнокожи с големи достойнства срещу символично възнаграждение. След това цяла нощ в центъра на София се чували мъжки крясъци и стенания. Преди дни надарен негър, бежанец от Мали, буквално разкъсал задните части на прочут адвокат, наел стая в хотела. Наложило се посред нощ да идва лекар, за да шие окървавеното отверстие.

„Доскоро програмата на гейовете бе ясна – първо за по питие в клуб ID на „Кърниградска“, а след туй – с вазелина в „Скотис бутик“, но сега покрай размириците с емигрантите нещата се промениха и в гей хотела не се вясва никой“, твърдят обитатели на престижната столична улица „Екзарх Йосиф“.

Не бежанската криза обаче е причина хотелът да се продава, а огромните дългове, в които е потънала майката на Дим Дуков. Вера Дукова не искала да продава сградата, тъй като „Скотис Бутик“ бил сбъднатата мечта на покойния й син. Преди година почернената родителка и мъжът й Стоян рефинансирали банков кредит с надеждата да задържат хотела. За жалост обаче приходите не покривали месечните вноски. Така през пролетта хотелът бил обявен за продан с цена 1,5 милиона лева. Тъй като няма желаещи да го купят, имотът е поевтинял двойно за последните 6 месеца.

През 2004 г. Дим Дуков купи сградата на „Екзарх Йосиф“ и след мащабен ремонт година по-късно отвори първият в София гей хотел. Реално коафьорът е инвестирал в хотела над 3 милиона лева, повечето от които са под формата на банкови кредити. Сега родителите на отец Дамаскин дължат около 1,5 милиона лева на 2 родни банки.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *