Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Продадоха на търг сайта на Станишев

Сергей Станишев остана без сайт

Лидерът на левицата Сергей Станишев остана без сайт, след като домейнът му (името на сайта) бе продаден на търг миналата седмица. Интернет страницата на бившия премиер беше направена по повод на Избори 2011 през миналата година и отразяваше дейностите на БСП.

До каръка се стигнало, защото Станишев забравил да заплати годишната вноска за собственост върху името, която му осигурява правото да го използва. От това се възползвал известен в България интернет специалист, който разбрал за пропуска и решил да го купи.

Новият чорбаджия на тежкарското име – Иво Апостолов, го обявил почти веднага, след като придобил правата върху него. Първоначално той публикувал обява, от която ставало ясно, че домейнът може да бъде и подарен, но трябва да се спази едно условие, което е да бъде използван само за „анти – БСП” мероприятия.

Публичната продажба започнала при цена от двеста лева. Първият желаещ предложил двеста и тридесет, след това цената подскочи до триста и петдесет лева, и после съвсем за кратко закова на петстотин.

Сергей Станишев остана без сайт

Накрая, домейнът е закупен за сумата от седемстотин лева, а продавачът Апостолов заявил, че част от сумата ще даде доброволно за благотворителност. Половината от сумата ще получи болният от левкемия Йордан Стоев, а с останалите предприемачът ще инвестира екскурзия до Испания.

Според юристи, които са запознати с правото на собственост в интернет, разсеяният Станишев може да поправи грешката си, ако има желание за това. Той обаче трябва да премине през съдебно дело, за да докаже, че сайтът носи неговото име и да представи извинителна причина за забавянето при внасяне на таксата. Другият вариант е да се договори за откуп директно с новия собственик.

Борисов vs Станишев:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *