Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Прободена с кинжал Богородица дарява с деца

Вълшебната икона "Богородица Дверопазителка"

Прободена с кинжал Света Богородица дарява с деца и лекува вярващите в Роженския манастир. Обитателите на храма отдавна са се отказали да броят чародействата, сътворени от вълшебната икона. Те твърдят, че всеки, който е пристъпил със смирение и вяра, е получил сбъднатите си мечти. Свещениците обясняват вълшебните свойства на иконата с нейния произход.

„Най-много идват да се молят за здраве или зачатие. На всеки е помогнала, ако е пристъпил с открито сърце и вяра в Бога. Едно семейство сполучи да има дете, след като повече от 10 години ходили по доктори и врачки” – разкава служител в манастира.

Легендата гласи, че авторът на третото евангелие апостол Лука нарисувал първата икона на Божията майка. След смъртта му, светата картина попаднала в богата и благочестива вдовица от Елада, която я пазела и тачела неимоверно много. Един ден лоши войници дошли да крадат и един от тях забил ножа си в дясната скула на Богородица. От лика и рукнала кръв, а войникът паднал по очи и поразен от чудото започнал горещо да се моли за прошка. Оттогава, всички копия на чудотворната икона изобразяват Богородица с кръв по лицето.

Роженския манастир

За да спаси иконата от унищожение, уплашената вдовицата я хвърлила в морето. Тя обаче не паднала във водата, а заела вертикално положение и сама потеглила на запад. След повече от 200 години, монасите от Иберския манастир съзрели огромно огнено сияние, което закривало хоризонта. Когато се приближили до брега разбрали, че огненият стълб се издига над иконата, нарисувана от апостол Лука.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *