Прибират парите на пенсионерите с нова измамна схема

1
Баба
Бабите пак са жертви на измами

Нова схема за източване на пари от пенсионерите е разкрита в Пловдив. Мошениците подхождали много тактично, като редовно изкопчвали от старите хора малки суми, които на пръв поглед не будят съмнение.

В местната полиция има подадени 15 жалби срещу неизвестна жена. Според описанието, тя е между 30 и 40 г. ниска, брюнетка, слаба и с бяло лице, която имала навик често да си отмята косата. Тя дебнела своите жертви в паркове и градинки, като сядала при пенсионерите и ги заговаряла учтиво. Измамницата се представяла за позната на техни роднини и уж била получила пратка за близките им. Въпросната жена искала от хората по 30-40 лв. под предлог, че трябва да се плати въпросната пратка. Бабите често се връзвали, но оставали с празни ръце, като повечето не си правят труда да подадат жалба в полицията.

Наблюдава се и още една схема, която също е новаторска. Няколко души обикалят Пловдив и се сближават със старите хора. Те също се държат приятелски и след кратък разговор за здравето, времето и  приятелите се минавало на въпроса за кризата, ниските пенсии и високите цени на хранителните продукти. Измамниците открехвали пенсионерите, че имат познати, които доставят продукти на цени от борсата и са с големи отстъпки. Бабите трудно могат да се откажат от олио по 80 ст. и често се хващали на новият трик. Излъганите в повечето случаи изгаряли с по 20-30 лв., но има и такива с по 100-150 лв. Властите са уведомени за новаторските измами и е започнато разследване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *