Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Президентът на “Славия” Венци Стефанов: Какво като сме се снимали с Маргина!

Преди седмица в пресата бяха публикувани скандални снимки, които за пореден път доказват сикаджийското минало на бившия премиер Бойко Борисов. На специална пресконференция лидерът на „България без цензуpa“ Николай Бареков показа две фотографии, а журналисти добавиха още две, които за първи път излизат в публичното пространство.

Венци Стефанов

Венци Стефанов

На едната от тях Румен Николов – Пашата е в компанията на тогавашната приятелка на Бойко Борисов Цветелина Бориславова. Досега беше известна само снимката от първия рожден ден на СИК през 1995 година, където Бойко Борисов вдига наздравица с шефа на „Славия“ Венцеслав Стефанов, Румен Николов – Пашата и изпълнителния директор на „Туристспорт банк“ Николай Златев.

Потърсихме за коментар един от участниците в партито Венцеслав Стефанов. По онова време той е част от СИК и президент на „Славия“.

Бойко Борисов в компанията на Големия Маргин

Бойко Борисов в компанията на Големия Маргин

– Господин Стефанов, как ще коментирате снимките, които бяха публикувани миналата седмица в пресата, а Николай Бареков показа на специална пресконференция?
– Мисля, че няма смисъл да ги коментирам.

– Все пак става дума за бившия премиер на България.
– Какво като е бивш премиер? Ако е правил нещо нередно в това си ка- чество, съдете го. Не мисля, че всички хора на този свят са идеални и не знам какъв проблем в това, че неговата охранителна фирма е охранявала дадено мероприятие? (Според репортаж от събитието на в. „Капитал“ от 27 ноември 1995 г. Борисов е отговарял за контактите с медиите на мероприятието – бел. ред.) Има хора, които отмъкнаха милиарди от държавата. Такива, които са виновни за много проблеми в страната. Ако той е нарушил нещо, да го съдят. Какво като е охранявал едно мероприятие?

Ами той охраняваше и Тодор Живков. И с него има снимки. Защо за тях не кажете?

– Само в качеството си на охранител ли е бил Борисов на рождения ден на СИК? Имал ли е някаква друга роля в групировката?
– Колкото аз в деветоюнския преврат.

– Не е ли смущаващо, че бившият ни премиер пие заедно с хора като Пашата и Маргина?
– Бойко Борисов не е криел никога близките си приятелски отношения с Румен Николов – Пашата. И двамата са каратисти и са заедно от много години.

Борисов пие в компанията на Пашата и Венци Стефанов

Борисов пие в компанията на Пашата и Венци Стефанов

– Но това са хора, които се славят като подземни босове.
– Защо не се говореше, като избираха Бойко за премиер? Сега, когато вече не е министър-председател, излизат някакви съмнения.

– Категоричен сте, че за вас не е притеснително, че Бойко Борисов е на едни снимки с Маргина и Пашата?
– Абсолютно. Има много министри и премиери, за които може да се извадят на показ стотици фотоси и да се види кой с кого е бил. По онова време никой не е имал нищо против СИК. Сега, след 15 години, изкарваме някакви снимки, че Бойко бил охранител. Не го ли знаеше народът, като го избираше за кмет, премиер?

– Питам ви, защото вие също сте на една от снимките.
– Да, мен ме има на тази снимка. Няма как да се отрека от своето миналото и дори бих казал, че не се срамувам от нито едно свое действие през всичките тези години. Не мисля, че съм сторил нещо нередно.

– Смятате ли, че хора от СИК сега дирижират някои процеси в страната? Говори се, че Пашата плаща протестите?
– Вижте, Пашата в момента си гледа здравето. Плащал протести, глупости. Нека хванат някой, който дава парите и да каже кой го кара, а не да говорим недоказани неща. Нали знаете, че като кажат, че сестра ти е к…ва, после ходи доказвай, че нямаш сестра. Аз не съм адвокат нито на Румен, нито на Бойко, но нека първо има доказателства и след това да ги обвиняват.

– Познавате ли Митко Каратиста?
– Не, не го познавам.

– На една от снимките Цветелина Бориславова е до Пашата. Само като приятелка на Бойко Борисов ли е била тя на партито на СИК, или е имала някаква роля в групировката?
– Цветелина Бориславова и Бойко Борисов никога не са имали нищо общо със СИК. СИК по онова време беше застрахователна компания, която си вършеше работата. От 1998 година СИК не съществува. Тя беше закрита. Бойко просто охраняваше мероприятието.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *