Прецакана от Владимира Янева съдийка заведе дело в Страсбург

1

Боричкането за председател на Софийския градски съд вече се пренесе до съда по правата на човека в Страсбург. Заелата второ място Величка Цанова потърси правата си там, след като не ги намери у нас.

В началото на годината ВАС излезе с окончателно решение, че изборът на Владимира Янева за председател е напълно законен. Съставът на съда, който беше от пет члена, аргументирано потвърди решението на ВСС от миналата година.

Владимира Янева, която е известна с това, че е семейна приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов, спечели на всички инстанции. Засегнатата Величка Цанова подаде оставка като заместник-председател и тръгна да търси правата си по съдебен път, но не ги намери в България. Съдя държавата, защото не ми беше осигурен справедлив процес, изтъкна мотивите си Цанова. Изборът беше с тайно гласуване, имаше и други нарушения, но нашата Темида си остана с превързани очи. Адвокатите на Цанова иска делото да се разгледа приоритетно, тъй като засега цялата съдебна система у нас и нейната независимост от управляващата партия. Има опасност в България управляващите да диктуват решенията на съдиите, което поставяло под въпрос законността и пристрастията при всички други гледани дела в страната. Делото не е толкова за председателското място, колкото за независимостта на българския съд, казаха юристи.

Изборът на скандалната Владимира Янева за шеф на СГС взриви обществото. ВИЖ ВИДЕОТО:
 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *