Бургазлии се вмирисват – спряха им топлата вода

0

Булгаргаз врътна кранчето на бургаската топлофикация и целият град остана без топла вода. Газовият монополист обяви, че ще възстанови доставките, ако ТЕЦ-ът им изплати целия си дълг 4,6 милиона лева.

В същото време Топлофикация от доста време чака от НЕК пък над два милиона, за произведената електроенергия, продадена и неплатена. Кръгът е омагьосан –  две български фирми натискат трета, едната си иска парите, другата пък не ги плаща. Самите битови длъжници пък дължат около 8 милиона лева на ТЕЦ-а, но това са трудно събираеми суми и всеки месец се водят съдебни дела, а съдия-изпълнители изпразват банковите сметки на задлъжнелите.

В момента е затруднена работата на най-голямата бургаска болница, която е на централно отопление и няма вода дори да изкъпе новородените бебета, а хирурзите си мият ръцете със студена. Крановете са затворени в осем детски градини. Там няма бойлери и учителките са в паника как ще измият децата преди храна, как след храна и какво ще правят с мръсната посуда. Хазяи на летни квартири започнаха да свалят обявите си от Интернет, защото са написали течаща топла вода, а в момента тя е ледена.

Местните жители с псувни и други мили думи започнаха да се хигеенизират по стария, познат от режима на водата начин – тенджерка и канче. В глада няма и нито една обществена баня и мераклиите да се изкъпят, трябва да си хвърлят или в студеното море, или да чакат да завали дъжд, или да притичат до Сливен, където все още има една останала баня.

В Студенски град имат опит със спирането на топлата вода за дълго време. ВИЖ ВИДЕОТО:
 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *