Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бившият премиер Димитър Попов загуби 1000 лв. на улицата, свестни момичета му ги върнаха

Димитър Попов със съпругата си Мария

Димитър Попов със съпругата си Мария

Ало, да имате близък, който да се казва Димитър Попов?“, този любезен женски глас хвърля в тревожно недоумение Мария Попова, съпругата на Димитър Попов. Поводът за безпокойството са хилядите случаи на телефонни измами. И обстоятелството, че съпругът й, на достолепна възраст, е сам из града.

Двете красиви студентки, извършили красивата постъпка

Двете красиви студентки, извършили красивата постъпка

Случката отпреди няколко дена още кара семейството на Димитър Попов, първия служебен премиер от най-новата ни история, да вярва, че доброто не е на изчезване у българина. Когато получава телефонното запитване, Мария е на кафе с уважавана съседка – телевизионната говорителка Мария Янакиева. Тя плахо отговаря с утвърждение и с пояснение, че това е съпругът й. Любезният глас казва, че е намерен портфейл на името на Димитър Попов и че щом е така, да заповядат в района на Руски паметник, за да си го получи. Както може да се предполага, те се обадили на първия и вероятно единствен телефонен номер, оставен в съдържанието на портфейла.

Развръзката предстои, а напрежението нараства. Попова тръгва незабавно в указаната посока, която е на една трамвайна спирка разстояние. Изведнъж телевизионната легенда решава да тръгне след нея, уплашена да не е някаква уловка, която да навреди нещо на близката приятелка.

Пътьом те срещат Димитър Попов, който си търси безуспешно изгубения портфейл. Бившият държавник, чиято основна професия е адвокат, ходил до пощата на Руски паметник. Там някъде, бръквайки се, неволно изпуска личния си портфейл. В него имало документи и 1000 лева. Като се усетил, вече било късно.

На уречената среща се оказват две симпатични момичета – студентките Емине Оздемир и Валентина Нинова. Те предали намерената сума непокътната, разсявайки съмненията, че може да бъдат върнати само документите. Развълнувани от притеснението и от щастливия край, семейство Полови не знаели как да им благодарят. После се свързали допълнително с момичетата и ги поканили,за да им поднесат материален израз на човешката си благодарност.

„Спокоен съм за България, щом растат такива умни и добросърдечни деца. Наистина, не всичко е загубено в нашата родина. Хубаво е медиите да пишат и говорят за такива хора, а не за поредните изверги, измамили или убили някого“, просълзява се експремиерът. Той и неговите близки пожелават и чрез нас успех в живота на студентките, които го трогнаха до сълзи.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *