Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Прегладнели цигани изплюскаха кормораните в Бургас

Все повече кормани стават жертва на гладни цигани или бракониери

Все по –  често в бургаската екологична инспекция постъпват сигнали за  наранени, пострадали или убити птици. Последно еколозите са се сблъскали със случай на прострелян едър корморан, който е намерен край Сафарово. Орнитолозите са убедени, че птицата е станала жертва на  все по – честите набези на гладните роми, които обитават местността. Специалистите обаче отчитат, че освен циганите в района са започнали да действат и бракониери, които избиват птиците за забавление. Орнитолозите разясняват, че кормораните са широкоразпространени, но са забранени от закона за лов вид.

Ромите не прощават дори на редките и защитени видове птици….

През изминалите дни специалистите са се натъкнали още на убит розов пеликан и горска ушата сова, която най –  вероятно е умъртвена при сблъсък с кола.  Орнитолозите уточниха, че горската  ушата сова ще стане част от експонатите на природонаучния музей в Бургас.

Най – ужасяващото в случая според специалистите е, че гладните роми и бракониерите не прощават и на изключително редките и защитени видове като белоглавият  лешояд, белият  ангъч, скалният орел и обикновеният лешояд, защото в последните седмици са намерени много  ранени или убити птици именно от тези редки видове.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *