Пребитият от ченгета Благой: Млатиха ме като прасе!

10 пъти ме удари в главата, преди да припадна

Пребитият от ченгета Благой Падарски
Пребитият от ченгета Благой Падарски

Разпитът на задържания в РУП – Гоце Делчев Благой Падарски започва с побой. Станалият жертва на полицейско насилие 34 годишен мъж е бит, ритан, скубан и малтретиран, докато припадне. Счупеният му преди това крак не трогва палачите и зверството продължава с часове.

„Събори ме на земята, след това ми нареди да стана. Бях окъпан в кръв и му казах, че не мога да се изправя, защото кракът ми ме боли. Тогава той ме изтегли за ухото нагоре, за да му е по – удобно да ме бие. Удари ме по главата може би десет пъти, бях целият в кръв. Окото ми се поду, а той каза на колегите си, че тръгва, защото иначе ще ме убие – разказва Благой Падарски – Четири часа ме биха в полицията, пита ме защо съм му счупил стъклото. Миха ме на мивката като прасе, защото искаха да заличат следите, но не успяха”

След края на инквизицията, Благой все пак е отведен в болницата и остава там за през нощта. Освидетелства го лекар от Благоевград, който обаче описва състоянието му като лека телесна повреда – масиран кръвоизлив на окото, наранявания по ръцете и краката, кръвоизлив в ухото.

Потърпевшият от полицейско насилие е категоричен, че и най – големите убийци не ги бият така. Жена му Павлина изпада в шок, когато го вижда и още не може да повярва, че това се е случило със съпруга ѝ.

Ченгета пребиха мъж в Районното управление
Ченгета пребиха мъж в Районното управление

От прокуратурата в Благоевград съобщиха, че са се самосезирали за инцидента от медиите. Началникът на местното полицейско звено разпореди проверка, а данните за престъпление по служба са изпратени и до Окръжната прокуратура в града. Полицейският шеф е категоричен, че ако се докаже вината на замесените в случая, всички ще си понесат последствията.

А ето и предисторията на жестокия побой. На 17 март униформени полицаи отиват в дома на Благой Падарски и заявяват, че трябва да се яви в управлението, за да бъде разпитан. Причина за това е подозрение, че той е счупил с тухла стъклото на личния автомобил на местно ченге. Благой отказва да тръгне, защото малко преди това е скъсал сухожилие на единия си крак и му е трудно да се движи. Въпреки това униформените го извеждат със сила, дори не му оставили време да се обуе. В сградата на Районното управление го пребиват от бой.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=Koe2H-LqFyI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. за една цигара с марихуана за болен от 2до 6 години за полицеиско насилие нямя закони дефакто и деюре не ли пак някои ще вземе да се занимава то нема далавера както всичко останало в тази даржава

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *