Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Пребития адвокат Николай Велков: Румен Петков ме предупреди, че ГЕРБ започва саморазправа с неудобните!

Пребития Николай Велков

Адвокатът Николай Велков е с насинено око и счупен нос след среща с крошетата на Кирил Киров – Киро Японеца в понеделник вечерта. Двамата се срещат в заведение и без да е предизвикан по никакъв начин циганският барон се нахвърля върху Велков. По-късно му се извинява.
Името на Николай Велков нашумя след като беше задържан при полицейската операция „Октопод“.
По-късно прокуратурата сне повдигнатите срещу него обвинения. На последните избори той се кандидатира за кмет на Пазарджик от партия РЗС. Велков е адвокат, преподавател по право, има и частен бизнес.

– Г-н Велков, разкажете как се стигна до крошетата на Киро Японеца?

– Честно да ви кажа и аз не знам какво точно се случи. Бяхме в заведение, празнувахме една година от откриването му. На излизане видях на маса до самия бар Киро Японеца. Поздравих го: „Здравей, Здрасти, Добър вемер, Как си“. Насреща получих удари в лицето, счупи ми носа, насини ми окото!

– Някой намеси ли се да ви разтърве?

– Той веднага изчезна, махна се, избяга. Помолих собствениците на заведението да му се обадят и да го извикат. Исках да знам какви са мотивите на този човек, защо постъпва така, какъв му е проблемът.

– Той върна ли се?

– Да, върна се. За да ми се извини и да разговаряме. Но съжалението му за инцидента не може да ми поправи физиономията.

– Какво ви обясни?

– Не можа да ми даде логичен отговор за поведението си. Абе, то пиянска работа“, каза, но не можа логично да обясни защо се е нахвърлил върху мен. Думите му когато ме удари бяха: „Ти на какъв ми се правиш бе – на мафиот!“

– Ние в какви отношения сте с Киро Японеца?

– Мои колеги са го довеждали и съм го консултирал. Давал съм му правни съвети. Той дори ми е подарил сребърна значка на фирмата си. Затова не мога да си обясня поведението му.

Киро Японеца

– Възможно ли е да ви е провокирал по чужда поръчка?

– Не страдам от дълбока конспирация, но по-миналата седмица разговаряхме с бившия вътрешен министър Румен Петков, когото аз дълбоко уважавам. Той ме предупреди: „Колега, внимавай, защото има дадена команда да бъде извършена абсолютна саморазправа с всички хора, които в момента по някакъв начин се явяват противници на настоящето правителство и на ГЕРБ. Няма как да не му вярвам на този човек, защото дълго време беше на върха на МВР. Усмихвайки се му казах на Румен Петков: „Какво искат още, нали ни провериха НОИ, НАП, всичко?!? Дето се казва, през задника ни само не прекараха слънчев лъч…!“. Той уточни: „Чакай, чакай, ти не разбра, става въпрос за физическа саморазправа оттук нататък!“.
Получих това предупреждение. За мен в момента нещата стоят категорично в еднолично завземане на властта.
Целта е да бъде окупирана и съдебната, и законодателната, изпълнителната, и президентството, като част от изпълнителната власт. Всичко върви към абсолютен тоталитаризъм.

– Съдите министър Цветанов за клевета. Докъде стигна делото?

– Още не е приключило. След две седмици е поредното заседание. Не смятам, че Цветан Цветанов ще праща хора да ме бият заради това дело. Не ми звучи нормално.

– Според вас Киро Японеца недосегаем ли е?

– Не съм се занимавал с правните му проблеми, не знам какъв е бизнесът му.

– Каква беше реакцията на МВР след инцидента?

– Доста съм учуден от адекватната реакция на МВР. Служителите от Първо РПУ бяха много коректни.
След като подадох сигнал на 112 те са ме търсили в заведението, но си бях тръгнал. Днес ми се обадиха, поканиха ме, направиха разпити, дойде съдебен лекар, психолози.

– А самият Киро Японеца потърси ли ви отново?

– Обади се и каза, че са го викали да го разпитват. Не съм се жалвал никъде от него. Оставил съм случая в ръцете на компетентните органи. Нека те преценят как да реагират.
Разказал съм в МВР случката, ситуацията и фактическата обстановка. Разбрах обаче, че Киро Японеца е ходил да се оплаква от мен в ГДБОП.

Виж какво каза по-рано адвокат Николай Велков за делото „Октопод“! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Пребития адвокат Николай Велков: Румен Петков ме предупреди, че ГЕРБ започва саморазправа с неудобните!

  1. dani Отговор

    24.11.2011 в 8:42

    ednata mytra nabila vdrygata mytra .

  2. ???? Отговор

    25.11.2011 в 1:42

    Мутрите си разчистват сметките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *