Пращим от пари! Виж колко ще изхарчи българина за празниците

0
Дядо Коледа ще спасява българите

Всяко семейство с празничен бюджет от 1628 лева

Финансови специалисти на държавна служба отново опитаха да внесат ведро настроение сред населението като заявиха, че по Коледа и Нова година в България се очаква да бъдат похарчени общо около 3 милиарда лева. Това говорело, че държавата върви напред, пари има и никакви кризи не са в състояние да уплашат хората.

Трите милиарда били средства за празничен бюджет, които включвали приготвяне на богати трапези, купуване на достатъчен брой подаръци и евентуални разходки по света и у нас. Ако вземем обаче обобщените данни от последното преброяване на населението ще забележим, че пожеланията на финансистите и техните методики за изчисления, както обикновено рязко се разминават с родната действителност.

България тъне в разкош според политиците

Защото според преброяването, у нас живеят 7 364 570 души. Като разделим мечтаните милиарди на глава от населението излиза, че всеки българин ще разполага с по около 407 лева за празненствата. Приемайки, че всяко семейство има средно по четири члена излиза, че фамилиите ще оставят по магазините приятно звучащите 1628 лева.

Много е интересно обаче как ще се случи това, след като на много места в България работната заплата е в порядъка на 250 лева и дори не покрива законовите изисквания за минимално възнаграждение. Особено в някои от по – малките градове и села ситуацията е трагична и там се радват, ако изкарат и по 200 лева на месец. И всичко това върху фона на идващата с бясна скорост хиперинфлация.

На нас ни остава само да си пожелаем през новата 2013-а да имаме повече късмет като граждани, да бъдем по – малко лъгани от политиците и да се надяваме, че ще бъде избрано ново правителство, което знае какво прави.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=52y637EyAEo

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *